در مقاله آموزش سیستم عامل اندروید به آموزش قسمتهای فنی و غیر فنی این سیستم عامل موبایلی پرداخته شده است. همان طور که میدانید اندروید سیستم عامل قدرتمندی است که در بسیاری از گوشی های موبایل استفاده می شود. بنابراین کار با آن نیز مانند هر سیستم دیگری نیازمند آموزش می باشد.
آموزش سیستم عامل اندروید
- فعال کردن Developer options
- افزایش سرعت اندروید
- پاک کردن داده های برنامه
- از کار انداختن برنامه های مزاحم
- انتقال نرم افزار از حافظه گوشی به کارت حافظه
- پاک کردن حافظه کش یا همان حافظه پنهان
فعال کردن Developer options
فعال کردن Developer options مزایا و معایب خاص خود را دارد. از جمله مزایا می توان به کنترل سرعت باز و بسته شدن انیمیشن ها، وضعیت RAM گوشی که کدام نرم افزارها از RAM استفاده می کنند، تعامل بهتر با کامپیوتر و… اشاره کرد. از معایب آن نیز می توان به راحتر شکسته شدن رمز ورودی اشاره کرد.
این گزینه به صورت پیش فرض در گوشی های اندروید غیرفعال می باشد. زیرا استفاده چندانی برای کاربران عادی ندارد و صرفا برای کاربران حرفه ای گزینه هایی دارد که می توانند استفاده کنند مانند debug کردن اپلیکیشن های نوشته شده توسط برنامه نویس بر روی گوشی.
اگر کاربر حرفه ای نیستید و قصد استفاده از افزایش سرعت اندروید را ندارید، بهتر است فعالش نکنید. تنها مشکلی که فعال کردن این گزینه دارد، پایین آمدن امنیت است. البته امنیت زمانی پایین می آید که این گزینه همیشه فعال باشد و گوشی شما دست افراد دیگر باشد که اگر طرف حرفه ای باشد می تواند به راحتی و بدون دانستن رمز ورود گوشی، رمز آن را پاک کند.
برای فعال کردن این گزینه، در Settings گزینه About device رو انتخاب کنید. در این صفحه بر روی Build number حدود 7 بار بزنید تا پیام فعال شدن Developer options را مشاهده نمایید.
افزایش سرعت اندروید
یکی از مواردی که می توان با افزایش سرعت آن، باعث افزایش سرعت سیستم عامل اندروید شد، افزایش سرعت انیمیشنها می باشد.
انیمیشن ها برای افزایش user friendly ایجاد شده است که گاهی زیبایی را فدای سرعت می کند که می توان سرعت آنها را افزایش داد.
استفاده از این ترفند نیاز به فعال کردن گزینه Developer Options دارد که نحوه فعال کردن آن نیز آموزش داده شده است.
برای این کار، اول باید Developer options را فعال نمایید.
بعد از فعال کردن Developer options، در پایین و در قسمت Drawing، گزینه های زیر سرعت بالا آمدن انیمیشن ها را تعیین می کند
- Window animation scale
- Transition animation scale
- Animation duration scale
سرعت پیش فرض این گزینه ها 1x می باشد که شما می توانید با کاهش سرعت و یا حتا غیرفعال کردن آن می توانید سرعت بالا آمدن انیمیشن ها را افزایش دهید که باعث افزایش سرعت اندروید نیز خواهد شد.
توصیه: غیرفعال کردن کامل این گزینه ها باعث عملکرد ناخوشایند در برخی نرم افزارها می شود.
برای داشتن مقداری انیمیشن آن ها را به حداقل تنظیم کنید تا هم سرعت را افزایش داده باشید و هم کار کردن با اپلیکیشن ها خوشایند باشد. زیرا این انیمیشن ها برای جذابیت ایجاد شده اند.
پاک کردن داده های برنامه در اندروید
پاک کردن داده های برنامه به چه درد می خورد؟ امروزه اکثر اپلیکیشن ها اطلاعاتی را در حافظه خصوصی ذخیره می کنند تا کار با اپلیکیشن را راحت کنند. برای مثال وقتی شما نام کاربری و رمز عبور خود را وارد می کنید، سیستم در استفاده دیگر از اپلیکیشن، این اطلاعات را دوباره از شما نمی خواهد، بلکه این اطلاعات را بصورت خصوصی در خود ذخیره می کند. برخی مواقع نیاز هست که این اطلاعات را حذف نمایید. برای این کار باید از تنظیمات اپلیکیشن این کار را انجام دهید.
وارد Settings (تنظیمات) شوید و سپس به قسمت Application manager (مدیریت برنامه) بروید. در این قسمت، نرم افزاری را که می خواهید اطلاعات آن را حذف نمایید، انتخاب کنید. سپس منتظر محاسبه میزان استفاده حافظه توسط اپلیکیشن باشید. بعد از اتمام محاسبه، دکمه CLEAR DATA (پاک کردن داده) را بزنید.
روش دیگر باز کردن اطلاعات برنامه این است که برنامه را در لیست منو اصلی گرفته و نگه داشته تا گزینه ها در بالا فعال شوند و سپس رها کردن آن بر روی گزینه App info یا اطلاعات برنامه می باشد.
توجه: با زدن این دکمه، تمام اطلاعاتی که در قسمت داده ها ذخیره شده بود نیز پاک خواهند شد که از جمله این داده ها، پایگاه داده اپلیکیشن می باشد.
از کار انداختن برنامه های مزاحم
گاهی نیاز هست که برنامه ی خاصی را بنابه دلایلی از کار بیندازیم. برای از کار انداختن برنامه، باید از قسمت تنظیمات آن برنامه اقدام کرد. فایده هایی که این کار دارد این است که گاهی اپلیکیشنی بصورت در حال اجرا باقی می ماند و باعث کاهش سرعت گوشی می شود و یا حتی باعث هنگ کردن آن می شود. این کار اپلیکیشن در حال کار را متوقف می کند و منابع گرفته شده توسط اپلیکیشن را آزاد می کند.
برای مثال اپلیکیشن اینستاگرام گاهی باعث کند شدن سرعت گوشی می شود حتی زمانی که از آن استفاده ای نمی شود. در واقع اگر بطور فنی به موضوع نگاه کنیم، سرویس اپلیکیشن در پس زمینه در حال اجرا هست که این نوع سرویس ها با بستن اپلیکیشن متوقف نمی شوند و باید آنها را Stop کرد.
برای این کار وارد Settings (تنظیمات) شوید و سپس به قسمت Application manager (مدیریت برنامه) بروید. در این قسمت، نرم افزار مورد نظر را انتخاب کنید. روش دیگر باز کردن اطلاعات برنامه این است که برنامه را در لیست منو اصلی گرفته و نگه داشته تا گزینه ها در بالا فعال شوند و سپس رها کردن آن بر روی گزینه App info یا اطلاعات برنامه می باشد.
سپس دکمه FORCE STOP (توقف اجباری) را بزنید. با این کار نرم افزار تا زمانی که دوباره آن را اجرا کنید، از کار خواهد افتاد.
انتقال نرم افزار از حافظه گوشی به کارت حافظه
انتقال نرم افزار از حافظه گوشی به کارت حافظه باعث آزاد شدن حافظه گوشی می شود که باعث بهتر عمل کردن گوشی و افزایش سرعت آن می شود. هر چه حافظه گوشی پر باشد به همان اندازه نیز سرعت گوشی کاهش می یابد. برخی اپلیکیشن ها را می توان از حافظه گوشی به کارت حافظه انتقال داد که برای این کار می توان از طریق قسمت مدیریت اپلیکیشن اقدام کرد.
برای این کار، وارد Settings (تنظیمات) شوید و سپس به قسمت Application manager (مدیریت برنامه) بروید. در این قسمت، نرم افزاری را که می خواهید انتقال دهید را انتخاب کنید. روش دیگر باز کردن اطلاعات برنامه این است که برنامه را در لیست منو اصلی گرفته و نگه داشته تا گزینه ها در بالا فعال شوند و سپس رها کردن آن بر روی گزینه App info یا اطلاعات برنامه می باشد.
در این قسمت اگر دکمه MOVE TO DEVICE STORAGE (انتقال به محل ذخیره دستگاه) فعال باشد یعنی نرم افزار در حافظه مموری است و اگر دکمه MOVE TO SD CARD (انتقال به کارت حافظه) فعال باشد یعنی برنامه در حافظه گوشی قرار دارد که در این قسمت می توانید انتقال بین حافظه ها را انتخاب کنید.
پاک کردن حافظه کش یا همان حافظه پنهان
سیستم عامل اندروید برای انجام وظایفش نیاز به داده ها دارد که این داده ها در حافظه کش سیستم به صورت موقت ذخیره می شود که در برخی موارد دیگر توسط سیستم پاک نمی شود ونیاز به پاک کردن حافظه کش می باشد. در سیستم عامل ها الگوریتم هایی برای رها سازی منابع گرفته شده و پاک کردن داده های اضافه می باشد که این الگوریتم ها در همه موارد کارساز نمی باشد.
این داده های اضافی در واقع منابع سیستم را هدر می دهند و باعث کاهش سرعت عمل سیستم می شوند. این اطلاعات اضافی در هر صورت باید پاک شوند. خیلی ها از حذف این داده ها نگران هستند که مبادا باعث از کار افتادن سیستم شود. برای اطمینان باید بگویم که این اطلاعات در هر صورت چه دستی و چه بصورت اتوماتیک باید حذف شوند و اگر در آینده سیستم به آنها نیاز داشته باشد، می تواند آنها را از حافظه دوباره بارگزاری نماید.
برای این کار به قسمت Settings یا تنظیمات رفته و گزینه Storage (محل ذخیره) را انتخاب نمایید. در این قسمت، Cached data (داده های موجود در حافظه پنهان) را بزنید. پیامی مبنی بر پاک کردن حافظه نمایش داده خواهد شد که با انتخاب گزینه تایید، حافظه پاک خواهد شد.
توجه: این حافظه شامل اطلاعات حساس نمی باشد و سیستم خود، آن را مدیریت خواهد کرد.
مطالب مرتبط با آموزش سیستم عامل اندروید
پاکسازی فایلهای اضافی به صورت دستی در اندروید