نصب وردپرس در سی پنل

نصب وردپرس در سی پنل به صورت تصویری

سیستم مدیریت محتوای وردپرس (WordPress) برای راه اندازه انواع وب سایتها استفاده می شود که امروز کسر بسیاری از وب سایت ها با آن ایجاد می شود. در این مقاله سعی کرده ام که نحوه نصب و راه اندازی وردپرس بر روی هاست سی پنل (cPanel) آموزش دهم.

نحوه نصب وردپرس بر روی هاست سی پنل تفاوت چندانی با نصب آن بر روی لوکال یا هاست دایرکت ادمین (Direct Admin) ندارد و تنها تفاوت آنها در تنظیمات هاست و نحوه ایجاد پایگاه داده می باشد.

وردپرس با هاست لینوکس (Linux) سازگاری بیشتری دارد که به دو صورت سی پنل و دایرکت ادمین موجود می باشد. در برخی از میزبانی های وب، هاست وردپرس به چشم می خورد که می توانید با انتخاب این گزینه به صورت اتوماتیک آخرین نسخه وردپرس را بر روی هاست خود به صورت نصب شده داشته باشید تا دیگر نیازی به نصب آن نباشد.

اما اگر این گزینه وجود نداشت نگران نباشید زیرا که با این آموزش می توانید به راحتی آن را بر روی هاست خود نصب نمایید.

برای ادامه فرض بر این هست که شما آشنایی اندکی با سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) ها و مخصوصا وردپرس دارید و همچنین از یکی از شرکتهای ارائه دهنده میزبانی وب، هاست و دامنه خود را خریداری نموده اید.

مراحل نصب وردپرس در سی پنل

  • دانلود وردپرس
  • آپلود وردپرس بر روی هاست سی پنل
  • ایجاد و تنظیم پایگاه داده
  • نصب وردپرس

دانلود وردپرس

برای شروع نصب وردپرس در سی پنل باید آخرین نسخه وردپرس را از سایت آن دانلود نماییم. پیش تر نسخه انگلیسی و فارسی از هم جا بودند و باید آنها را جداگانه دانلود می کردیم اما امروزه وردپرس از بیشتر زبانهای موجود پشتیبانی می کند و کافی است که بعد از نصب در تنظیمات، زبان آن را تغییر دهیم اما چون هدف ما نصب وردپرس فارسی می باشد پس می توانیم آن را از آدرس زیر دانلود نماییم.

دانلود وردپرس فارسی

در آدرس بالا می توانیم به راحتی آخرین نسخه وردپرس را به صورت فایل فشرده، مستقیم از سرور آن دانلود نماییم.

آپلود وردپرس بر روی هاست cPanel

بعد از دانلود وردپرس آن را بر روی هاست خود باید بارگذاری (آپلود) می کنیم. برای این کار دو روش وجود دارد که روش اول وارد شدن به قسمت مدیریت هاست و آپلود آن به صورت مستقیم می باشد و روش دوم با استفاده از FTP می باشد که ما در اینجا از روش آپلود مستقیم استفاده می کنیم زیرا آپلود از طریق پورت FTP با استفاده از نرم افزارهای FTP انجام می شود که هر یک روش و تنظیمات خود را دارد.

در آپلود مستقیم، اول باید وارد قسمت مدیریت هاست خود شویم که اطلاعات و نحوه ورود را شرکتی که از آن هاست تهیه نموده ایم به ما خواهد داد. پس از ورود به مدیریت هاست بر روی File Manager کلیک می کنیم.

نصب وردپرس در سی پنل

تا وارد قسمت زیر شویم.

نصب وردپرس در سی پنل

در این قسمت پوشه هایی وجود دارند که ما فقط با پوشه public_html کار داریم. بر روی آن کلیک می کنیم.

این پوشه در واقع پوشه ریشه (root) هر وبسایتی می باشد و وقتی ما آدرس سایت را وارد می کنیم محتویات این پوشه را نمایش می دهد.

بعد از ورود به این پوشه در قسمت بالا گزینه Upload را مشاهده می کنیم. با استفاده از این گزینه وردپرس دانلود شده که بر روی سیستم قرار دارد را بر روی هاست آپلود می کنیم.

فایل آپلود شده وردپرس به صورت فایل فشرده zip می باشد که بعد از آپلود باید آن را از حالت فشرده خارج کنیم. برای این کار بر روی فایل فشرده راست کلیک کرده و گزینه Extract را می زنیم.

نصب وردپرس در سی پنل

بعد از خارج کردن از حالت فشرده پوشه ای با نام wordpress نمایان خواهد شد و دیگر نیازی به فایل فشرده نمی باشد و می توانیم آن را حذف کنیم.

نکته ای که در اینجا باید مد نظر داشته باشید این است که فایلهای وردپرس در داخل پوشه wordpress قرار دارند که باید به پوشه ریشه انتقال داده شوند زیرا اگر این کار را نکنیم باید آدرس سایت را به صورت www.site.ir/wordpress وارد کنیم که اصلا خوب نیست.

برای انتقال وارد پوشه wordpress شده و تمامی فایلها و پوشه های داخل آن را انتخاب می کنیم و با کلیک کردن گزینه Move نمایان خواهد شد.

نصب وردپرس در سی پنل

بعد از انتخاب گزینه Move پنجره زیر باز خواهد شد. در این پنجره کلمه wordpress را از آخر آدرس پاک کرده و Move Files را انتخاب می کنیم.

نصب وردپرس در سی پنل

با این کار تمامی فایلها انتقال داده خواهند شد.

ایجاد پایگاه داده

تا اینجای کار وردپرس بر روی هاست بارگذاری شده است اما کار ما با هاست تمام نشده است. زیرا وردپرس برای کار و ذخیره کردن اطلاعات نیاز به پایگاه داده دارد که باید آن را ایجاد کنیم.

برای ایجاد پایگاه داده به قسمت مدیریت هاست باز می گردیم و گزینه Database® MysQl را انتخاب می کنیم.

نصب وردپرس در سی پنل

با انتخاب این گزینه وارد قسمت تنظیمات پایگاه داده ها خواهیم شد. در قسمت نام پایگاه داده، نامی برای آن انتخاب می کنیم و دکمه Create Database را می زنیم.

نصب وردپرس در سی پنل

بعد از ایجاد پایگاه داده نیاز هست که برای آن کاربری هم انتخاب کنیم. برای این کار در همان صفحه در پایین و در قسمت MySQL Users نام کاربری جدیدی که می خواهیم بسازیم و رمز عبور آن را وارد می کنیم و بر روی دکمه Create User کلیک می کنیم.

نصب وردپرس در سی پنل

بعد از ایجاد کاربر حال نیاز هست که آن را به پایگاه داده ست کنیم. برای این کار در همان صفحه و کمی بالاتر در قسمت Add User Database بر روی دکمه Add کلیک می کنیم تا تنظیمات اعمال شود.

در اینجا کار ما با هاست تمام می شود و می رویم سراغ نصب وردپرس.

چگونه وردپرس نصب کنیم؟

 حال که وردپرس را بر روی هاست آپلود کرده و پایگاه داده را ایجاد کرده ایم قسمت بیشتری را پشت سر گذاشته ایم. برای نصب وردپرس، حال آدرس سایت خود را در مرورگر وارد می کنیم.

بعد از ورود به سایت خود با صفحه زیر روبرو خواهیم شد.

نصب وردپرس در سی پنل

در اینجا بر روی دکمه “بزن بریم!” کلیک می کنیم تا صفحه زیر باز شود.

نصب وردپرس در سی پنل

همان طور که مشاهده می کنید در این قسمت نام پایگاه داده ایجاد شده و نام کاربری و رمز عبوری که در قسمتهای قبل ایجاد کرده ایم را وارد می کنیم.

توجه داشته باشید که قسمتهای میزبان پایگاه داده و پیشوند جدول را بدون تغییر بگذارید اما اگر خواهان امنیت بیشتر هستید می توانید قسمت پیشوند جدول را به پیشوند دلخواه تغییر دهید.

سپس دکمه “فرستادن” را کلیک می کنیم.

اگر اتصال با پایگاه داده موفقیت آمیز باشد، صفحه زیر را مشاهده خواهیم کرد.

نصب وردپرس در سی پنل

در این قسمت بر رود دکمه “اجرای نصب” کلیک می کنیم تا وارد صفحه زیر شویم.

نصب وردپرس در سی پنل

در این قسمت عنوان سایت، نام کاربری ای که می خواهیم با آن وارد سایت شویم، رمز عبور و ایمیل را وارد می کنیم.

نکته ی مهمی که اینجا باید مد نظر داشته باشیم این است که نام کاربری و رمز عبور در این قسمت بهتر است با نام کاربری و رمز عبور پایگاه داده متفاوت باشد.

اگر رمز عبور ضعیف باشد از ما می خواهد که استفاده از رمز عبور را تایید کنیم که باید تیک آن را بزنیم.

حال بر روی دکمه “راه اندازی وردپرس” را کلیک می کنیم.

اگر عملیات موفقیت آمیز بود، وردپرس بطور کامل نصب شده است و کار ما تمام شده است. فقط برای ورود به قسمت مدیریت بعد از آدرس سایت عبارت wp-admin را وارد می کنیم و وارد قسمت ورود به مدیریت می شویم.

www.site.ir/wp-admin

کلام آخر

نصب وردپرس بر روی لوکال هاست و یا cPanel و یا Direct Admin تفاوتی با هم ندارند و تنها تفاوت آنها در نحوه ی آپلود و تنظیمات پایگاه داده می باشد. برای جلوگیری از مشکلات احتمالی نیز از هاست لینوکسی استفاده نمایید زیرا همانگونه که گفته شد وردپرس سازگاری بیشتری با این هاست دارد.

اگر مشکلی هم در نصب وردپرس داشتید برای من کامنت بگذارید و من هم در حد توانم خوشحال می شوم کمکتان کنم. با آرزوی موفقیت

مطالب مرتبط

به شما پیشنهاد می شود

آموزش تصویری ساخت فروشگاه اینترنتی با فروشگاه ساز ووکامرس وردپرس

آموزش نرم افزار وردپرس سئو و فارسی سازی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.